gezond zwanger worden

Gezond zwanger worden

 

gezond zwanger wordenGezond zwanger worden – Hoe word je gezond zwanger?

Je bent klaar voor een baby en je wil gezond zwanger worden. Je hebt zelfs al een meisjesnaam of jongensnaam in je hoofd. Nu maak een van de belangrijkste beslissingen in je leven.

Gebruiken jij en je partner voorbehoedsmiddelen? Op het moment dat je hiermee stopt kun je vrij snel zwanger worden. Het kan echter ook een tijdje duren. Maak je niet te veel zorgen als het niet meteen lukt. Slechts 30 procent van de vrouwen raken zwanger binnen de eerste drie maanden. Binnen een half jaar is dit aantal opgelopen tot 70 procent, 80 procent na een jaar en 90 procent van de vrouwen na twee jaar. Hoe ouder je bent, hoe langer het kan duren voordat je in verwachting raakt.

Bepaal je vruchtbaarste periode

Twee weken na de laatste menstruatie zijn vrouwen het meest vruchtbaar. Op dat moment vindt de eisprong plaats. De meeste vrouwen hebben dan ook meer zin om te vrijen. Als je snel zwanger wilt worden dan is het handig om je menstruatiecyclus in de gaten te houden. Als je een regelmatige menstruatie hebt dan is het een koud kunstje om je meest vruchtbare dagen te bepalen. Vergeet echter niet te genieten van deze spannende periode. Probeer het vrijen niet alleen te zien als een interactie om in verwachting te raken. Wie weet ben jij een van je gelukkigen bij wie het spontaan precies op het juiste moment gebeurt.

Ovulatietest

Vierentwintig tot 48 uur voor de eisprong is de beste timing. Heb je een minder regelmatige cyclus? Een ovulatietest van de apotheek kan je helpen jouw vruchtbare dagen te bepalen.

Gezondheidsadviezen: ook voor de mannen

Om je kans om zwanger te worden te vergroten is het verstandig om ter voorbereiding al extra gezond te gaan leven. Een afspraak bij de huisarts kan je helpen om de juiste stoffen binnen te krijgen. Zo raden veel huisartsen aan foliumzuurtabletten te gaan slikken op het moment dat je besluit dat je zwanger wilt worden. De vitamines in deze tabletten zijn goed voor de gezondheid van je aankomende kindje. Gezond eten, stoppen met alcohol drinken, niet roken en op je gewicht letten vergroten de kans op zwanger worden. Dit gezondsheidsadvies geldt net zo goed voor de mannen.